lördag 14 februari 2015

Superfrukost

Bananpannkaka! Det finns en uppsjö av recept på denna läckerhet och givetvis har jag provat fram ett eget recept.
Dessa pannkakor i amerikansk stil smakar mycket banan och är ganska naturligt söta, så det passar bra med lite bär, kvarg eller grädde till.
De gör sig lika bra till frukost som på brunchen eller en lätt lunch.

Såhär gör jag (2-3 portioner);

1 mogen banan
4 ägg
3 msk valfri mjölk/mjölkdryck
3 msk kokosmjöl
1 tsk fiberhusk
0.5 tsk bakpulver
Smör eller kokosolja att steka i
Mixerstav eller matberedare

Vispa upp äggen lätt med en gaffel i en bunke, skiva ner bananen och häll på mjölken.
Rör ihop de torra ingredienserna och tillsätt även dem i bunken.
Mina ihop med mixerstav eller i matberedare till en slät smet.
Stek på medelvärme.
Servera och njut!

Idag hade vi kvarg smaksatt med krossade, frusna hallon och lite vaniljpulver till, sist hade vi blandade bär och en klick grädde.

Ha en fin alla ♡-dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar